Guma de Mastic – guma medicinală Leave a comment

Guma de Mastic – guma medicinala

Din punct de vedere istoric, guma de Mastic a fost folosită de mii de ani pentru a trata o serie de afecțiuni. Deoarece există o tendință în creștere pentru încorporarea de remedii naturale, fie pentru a completa, fie pentru a înlocui antibiotice și alte tratamente farmaceutice, s-a constatat că guma de Mastic prezintă beneficii utile pentru sănătate care pot fi aplicate la o serie de afecțiuni.
Pentru a fi specifici, persoanele care suferă de tulburări gastro-intestinale, cum ar fi boala Crohn, infecția cu bacteria Helicobacter Pylori, boli ulcerative cronice, cum ar fi colita ulcerativă (UC) și refluxul acid.
În acest articol, vom examina beneficiile gumei de Mastic, modul în care poate fi utilizată pentru bacteria Helicobacter Pylori și alte boli și orice efecte secundare de care trebuie să fiți conștienți.

Ce este guma de Mastic?

Masticul este derivat din arborele Pistacia lentiscus care se găsește numai pe insula grecească Chios, motiv pentru care această rășină naturală este adesea denumită „ gumă de Mastic din Chios.” Pentru a colecta gumă de Mastic din copac, cultivatorii fac inițial o cicatrice în coaja acestui arbore, reprezentând un mecanism de apărare în care arborele produce „lacrimi”. În timp, aceste rupturi de rășină vor apărea mai întâi sub forma unui lichid, ele sunt apoi uscate fie prin tehnici de prelucrare, fie ca urmare a expunerii la căldură de la soare, transformând acest lichid într-o rășină dură, fragilă și translucidă care poate fi mestecată pentru scopuri medicinale.

Din punct de vedere istoric, oamenii care trăiesc în zonele mediteraneene din jurul unde crește arborele de Mastic au folosit acest produs natural pentru a trata afecțiunile gastro-intestinale de mii de ani. În timp ce imperiul genovez (1304-1566) și alți conducători au oferit adesea cetățenilor protecție împotriva piraților în schimbul gumei de Mastic, mulți săteni au cultivat adesea acest extract de plantă pentru a usca boabele și a încorpora guma de Mastic în alte feluri în dietele lor zilnice.

Beneficiile gumei de Mastic

Masticul a fost folosit în medicină încă din cele mai vechi timpuri și este folosit și astăzi datorită beneficiilor uimitoare pentru sănătate pe care le oferă.

Mai jos sunt câteva dintre principalele beneficii pe care le oferă guma de mastic:
– conține antioxidanți
– este antiinflamator
– are proprietăți antibacteriene
– are proprietăți antifungice
– ajuta digestia
– ajuta la distrugerea bacteriei Helicobacter Pylori
– Îmbunătățește sănătatea dentară și răcorește respirația

Utilizările generale ale gumei de Mastic

Majoritatea beneficiilor pentru sănătate asociate cu utilizarea gumei de mastic sunt atribuite diferitelor moduri în care acest medicament natural produce efecte antibacteriene, antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
Buna
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button